Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Om anläggningen

Granbergets skidanläggning är en kommunal snösäker anläggning för hela familjen som består av sju nedfarter och 32 kilometer skidspår för längdåkning.

Granbergets 50-årsjubileum

Om utförsåkningen

Granbergets skidanläggning är ett smart val för hela familjen. Den alpina delen hålls samman av ett liftsystem med kapacitet på 2 500 personer i timmen, vilket garanterar korta kötider och mycket skidåkning. Det finns sju nedfarter med hoppline och gratis barn- och nybörjarlift. Den längsta nedfarten är 1 200 meter.

Om längdåkningen

Vårt moderna snösystem gör att vi kan erbjuda pistmaskinpreparerade skidspår tidigt på säsongen. Våra 32 km långa spår för både skate- och klassisk åkning. Spåren leder fram genom natursköna stråk och ett 5 km långt elljusspår garanterar skidåkning även kvällstid. Den som inte hastar fram och jagar kilometer tar matsäck och åker till slogboden i Granbergs fäbodar, eller tar Länkenspåret till Utsikten där vyn över Leksand och kyrkan är betagande.

Skidshop och uthyrning

Här hittar du allt som behövs för en lyckad dag i backen! Köp eller hyr. Du bestämmer.

I butiken som drivs av Utesport hittar du alpina skidor, längdskidor samt snowboards som passar alla, från nybörjare till avancerade åkare. Välj mellan komplett utrustning med skidor, pjäxor och stavar eller enstaka produkter.

  • Ha alltid koll på din skostorlek, vikt och gärna längd när du kommer för att prova utrustning.

Restaurangen

Full fart på grillarna under Granbergets 50-årsjubileum

Restaurangen drivs av Siljansnäs Hotell. Menyn bygger på enkla men goda rätter i varierande smak som ska passa alla innan, under och efter ett besök i backen.

Grillplatser, värmestuga, toaletter och wifi

En vinterdag på Granbergets skidanläggning i januari 2022

Har du med egen matsäck finns flera eldstäder med ved, bänkar och bord i direkt anslutning till pisterna.

I anslutning till serveringen finns toaletter och Granbergets värmestuga där man kan äta medhavd matsäck. Värmestugan är utrustad med mikrovågsugn.

På toppen, vid elljusspårets start, finns en värmestuga och torrtoalett.

I restaurangen och värmestugan finns det fritt WiFi.

Hitta till Granbergets skidanläggning

Du hittar Granbergets skidanläggning något nordväst om Leksands centrum mot Siljansnäs.

Dalstationen

För att komma till dalstationen åker du till Alviksvägen mellan Grytnäs och Almo. I byn Alvik följer du skyltarna till Granbergets skidanläggning. Från Alvik är det drygt 1,5 kilometer.

Toppstationen

För att komma till parkeringar och spåren på toppen åker du till Siljansnäsvägen mellan Leksand och Siljansnäs. I byn Grytnäs följer du skyltarna till skidspår. Från Grytnäs är det knappt fem kilometer till toppen.

På toppen finns tre parkeringar: A, B och C.

  • C-parkeringen är den första du kommer till. Därifrån hittar den lättaste åkningen med spår till Granbergs fäbodar eller till Utsikten.
  • Från B-parkeringen är det fortfarande hyfsat lätt åkning om man åker neråt.
  • Från A-parkeringen är det mera backar.

Följ oss på sociala medier

Här hittar du alltid den senaste informationen om vad som händer på Granberget! Följ oss för att hålla dig uppdaterad och inspirerad!

Följ Granberget på Facebook för de senaste uppdateringarna.

Följ Granberget på Instagram och låt oss inspirera dig!

Kontakta oss

Sidan uppdaterad: