Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Lokal Idrottsutbildning LIU

Leksands gymnasium är ett perfekt val för dig som är idrottsintresserad. Hos oss kan du fortsätta utvecklas inom din idrott.
Vår lokala idrottsutbildning, LIU erbjuder dig möjlighet att kombinera din idrottssatsning med studierna på nationellt program.

Titta på filmen om Lokal idrottsutbildning (LIU).

Ansök till LIU

  • Du söker till LIU samtidigt som du söker gymnasieprogram.
  • När du söker LIU ska du också fylla i det här webbformuläret med frågor om din idrottsbakgrund och skicka till oss.
  • OBS! Formuläret gäller inte dig som söker idrottsinriktningarna ishockey, innebandy, fotboll eller E-sport.


Ange vilken förening du är aktiv i för tillfället.

Skriv vad din nuvarande tränare heter.


LIU på skoltid

Hos oss har du möjlighet att på skoltid träna E-sport, fotboll, innebandy och ishockey.

LIU - E-Sport

Kursen innehåller E-sport och fysisk aktivitet (Leksandshallen). Målet är att du ska utveckla din spelförståelse och spelförmåga. Du får spela i lag, träna individuellt, delta i tävlingar samt planera och genomföra en E-sportsaktivitet för andra. Du får också lära dig hur sömn, motion och kost bidrar till en bättre spelprestation. Gymnasial lärlingsutbildning kan inte kombineras med E-sport i åk 1 och åk 3.

LIU - Fotboll

Fotbollsträningen äger rum under två pass i veckan på skoltid. Träningsgruppen består av pojkar och flickor med fokus på den individuella utvecklingen.
Under inomhussäsongen sker träningen i Leksandshallen där ett pass är inriktat mot funktionell träning och ett pass mot fotboll. Under utomhussäsongen förläggs träningen till Siljansvallen. Nivån passar de som redan har en erfarenhet av fotbollsträning. Gymnasial lärlingsutbildning kan inte kombineras med fotboll i åk 1 och åk 3.

LIU - Innebandy

Innebandyträningen äger rum i Leksandshallen under två pass i veckan på skoltid. Träningsgruppen består av pojkar och flickor med fokus på den individuella utvecklingen. Ett pass per vecka är inriktat mot innebandy och ett mot funktionell träning. Nivån passar de som redan har en erfarenhet av innebandyträning. Gymnasial lärlingsutbildning kan inte kombineras med innebandy i åk 1 och åk 3.

LIU - Ishockey

Ishockeyträningen äger rum två till tre dagar i veckan på skoltid. Samtliga program förutom gymnasial lärlingsutbildning kan kombineras med ishockey. För att få möjlighet till träning utanför skoltid måste du kontakta föreningen för att bli antagen. Flickor tränar med Leksands IF:s damjuniorer och pojkar med Team Leksand (Leksands IF och Häradsbygdens SS). Du hittar kontaktuppgifter och mer information på Leksands IF hemsida.

LIU - övrig tid

Är du aktiv inom en annan idrott så kan du tillgodoräkna dig kvällsträningar som planeras tillsammans med din tränare inom din idrottsförening. En förutsättning är att din idrott är godkänd av Riksidrottsförbundet, RF.
Exempel på idrotter: ridning, dans, konståkning, rodd och handboll.

Kurser på LIU

Du väljer LIU som ditt individuella val och läser specialiseringskurser i ämnet idrott och hälsa. Innehållet är följande:

  • Praktisk träning inom din idrott
  • Regler, taktik och teknik i vald idrott
  • Ledarskap för barn och ungdomar
  • Planering, genomförande och utvärdering av eget träningsprogram
  • Träningsdagbok, mål och reflektioner
  • Etik- och moralfrågor
  • Organisation och historia i vald idrott

Det är cirka tio teoripass på ett läsår. Det innebär att din praktiska träning på skoltid utgår vid dessa tillfällen.

Närhet till idrottsområde

Vårt idrottsområde är vackert beläget vid Siljan. Här finns simhall, gym, sporthall, ishall, curlinghall, gymnastikhall, tennishall, padelhall, fotbollsplaner, base- och softbollplaner, motionsspår med mera.

Bild över idrottsområdet

Vy över idrottsområdet

Kontakta idrottslärare, LIU

Om du vill kontakta idrottsläraren på LIU, Björn Lindén, så kan du antingen mejla eller ringa på telefonnummer 0247-804 77

Sidan uppdaterad: