Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Kommunalråd och oppositionsråd

Leksands kommun har ett kommunalråd, ett oppositionsråd och tre deltidsarvoderade förtroendevalda. Kommunalrådet är ordförande i kommunstyrelsen och företräder den politiska ledningen.

Sebastian Larsson (M)

Sebastian Larsson (M) är Leksands kommuns kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen. Han företräder den politiska ledningen och har det övergripande ansvaret för kommunen. I Leksand är kommunalrådet förtroendevald på heltid och har sin arbetsplats i kommunhuset i Leksand. Sebastian är även ordförande i allmänna utskottet och krisledningsnämnden samt ledamot i kommunfullmäktige. Han innehar också ett antal uppdrag i olika styrelser och stiftelser.

Viktor Zakrisson (S)

Viktor Zackrisson (S) är 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, ordförande i samhällsbyggnadsutskottet, 1:e vice ordförande i allmänna utskottet, 1:e vice ordförande i krisledningsnämnden, ledamot i kommunfullmäktige samt innehar ett antal uppdrag i olika styrelser och stiftelser. Viktor är deltidsarvoderad förtroendevald och har sin arbetsplats i kommunhuset i Leksand.

Lars Halvarson (S)

Lars Halvarson (S) är ordförande i utbildningsutskottet, vice ordförande i individnämnden och vice ordförande i VIA-nämnden - gemensam nämnd Leksand/Rättvik. Han är även ledamot i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, allmänna utskottet och krisledningsnämnden. Lars är deltidsarvoderad förtroendevald och har sin arbetsplats i kommunhuset i Leksand.

Karin Mikkonen (C)

Karin Mikkonen (C) är ledamot i kommunstyrelsen och ordförande i socialutskottet. Hon är även ordförande i individnämnden samt ledamot i allmänna utskottet, krisledningsnämnden och kommunfullmäktige. Hon är dessutom ledamot i länets gemensamma hjälpmedelsnämnd och språk- och tolkningsnämnden. Karin är deltidsarvoderad förtroendevald och har sin arbetsplats i kommunhuset i Leksand.

Johan Fändriks (ByP)

Johan Fändriks från Bygdepartiet företräder den politiska oppositionen i Leksand. Han är 2:e vice ordförande i kommunstyrelsen, allmänna utskottet och krisledningsnämnden. Han är även ledamot i kommunfullmäktige. Johan är oppositionsråd på deltid och har sin arbetsplats i kommunhuset i Leksand.

Sidan uppdaterad: