Hoppa till innehåll Hoppa till meny
Logo
Öppna sök Sök
Öppna sök Sök

Anhörigstöd

Anhörigstöd finns för dig som vårdar eller stödjer en närstående. Den du hjälper kan vara ett barn, en maka/make, en förälder, en släkting, en granne eller en vän. Du avgör själv om du är anhörig.

Två händer som formar ett hjärta

Anhörigstöd finns för dig som vårdar eller stödjer en närstående.

Kanske lever du nära någon med beroendeproblematik? Känner du dig ensam om ditt ansvar? I så fall, kontakta oss. Här får du stöd, råd och vägledning. Vi är till för dig som vårdar eller stöttar.

Anhörigstöd är en del av sociala sektorn i Leksands kommun. Det kostar ingenting att besöka oss. Vi har tystnadsplikt och vi journalför inte samtalen med anhöriga. Vi vill att du ska känna trygghet när du kontaktar oss och vi vill även bidra med gemenskap och en känsla av förståelse i mötet med andra som kan befinna sig i en liknade situation som dig. Vi verkar för att förebygga ohälsa hos dig som hjälper. Vi kan ge dig information om olika stödinsatser. Känn dig välkommen att boka ett enskilt stödsamtal.

Kom och bekanta dig med oss

Ju tidigare du kommer, desto bättre tycker vi. Vår erfarenhet säger att du förr eller senare kan komma att behöva stöd eller vägledning. Kom och bekanta dig med oss och se vad vi har att erbjuda.

Vi kan erbjuda:

  • Stödsamtal, på plats, via telefon eller digitalt
  • Promenadsamtal
  • Information – stöd – vägledning
  • Personal med kunskap och erfarenhet
  • Anhörigträffar
  • Anhörigvårdarkort
  • Hälsofrämjande aktiviteter
  • Samverkan med brukarorganisationer

Anhörigcenter

Hit kan du komma för att dricka en kopp kaffe, få en pratstund, koppla av och träffa andra som kanske befinner sig i en liknande situation som dig. Du är alltid välkommen och behöver inte ha något speciellt ärende för att komma hit.

Anhörigcenter är beläget på bottenvåningen på Hagagatan 8 i Leksand (det gula tegelhuset bredvid OKQ8 /i samma byggnad som Leksandsbostäder och Socialtjänsten).

Anhörigkonsulent
Marie-Louise Backman (onsdagar och torsdagar from 14 augusti)
Telefon: 0247-803 09
E-postadress: marie-louise.backman@leksand.se
Besöksadress: Hagagatan 8, 793 30 Leksand

Anhörigstöd - relaterad information

Här kan du se vad som händer/aktiviteter på anhörigstöden i Dalarnas kommuner

Sidan uppdaterad: